Šalotková omáčka
15 min.
Ingredience
- 12kusůŠalotka
- 120mililitrůOcet vinný
- 13lžicMléko odtučněné
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 mg
Cukr
22 mg
Postup přípravy
- 1Šalotky oloupeme a nadrobno nasekáme. Vsypeme je do kastrolu s vinným octem a povaříme 10 minut.
- 2Odstavíme z plotny a za rychlého míchání přilijeme odtučněné mléko a přidáme rozšlehaný žloutek.
- 3Omáčku osolíme, opepříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.