Šalotková omáčka s tousty
40 min.

Ingredience
- 300mililitrůVývar z hovězích kostí
- 8krajícůChléb toastový
- 200gramůŠalotka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCukr krupice
- 20mililitrůMartell cognac
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 5gramůTymián čerstvý
- 50gramůZakysaná smetana
- 20gramůMajonéza
- 5gramůHořčice Dijonská
- 60gramůRajčata
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
45 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Šalotky rozpůlíme a nakrájíme na špalíčky. Na 1 lžíci másla dusíme cibulku, až zesklovatí, a poté ji posypeme špetkou cukru. Vmícháme koňak a přilijeme telecí vývar. Necháme zvolna vařit, dokud se tekutina zcela nevyvaří. Osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Zakysanou smetanu důkladně promícháme s majonézou a hořčicí a okořeníme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
- 2Hovězí filé osolíme a opepříme a na zbylém másle opékáme asi 2 minuty z každé strany.
- 3Čtyři plátky opečeného toastového chleba potřeme omáčkou, obložíme rajčaty, šalotkou a masem a zakryjeme druhým plátkem chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.