Šalotková omáčka s tousty

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
45 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotky rozpůlíme a nakrájíme na špalíčky. Na 1 lžíci másla dusíme cibulku, až zesklovatí, a poté ji posypeme špetkou cukru. Vmícháme koňak a přilijeme telecí vývar. Necháme zvolna vařit, dokud se tekutina zcela nevyvaří. Osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Zakysanou smetanu důkladně promícháme s majonézou a hořčicí a okořeníme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Hovězí filé osolíme a opepříme a na zbylém másle opékáme asi 2 minuty z každé strany.
  • 3
    Čtyři plátky opečeného toastového chleba potřeme omáčkou, obložíme rajčaty, šalotkou a masem a zakryjeme druhým plátkem chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.