Šalotky s hráškem
25 min.
Ingredience
- 300gramůŠalotka
- 300gramůHrášek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné cibulky vaříme spolu s hráškem v menším množství osolené vody. Když se voda začne vařit, přidáme máslo, sůl a cukr.
- 2Měkkou zeleninu zaprášíme moukou a ještě 1 - 2 minuty podusíme.
- 3Podáváme posypané petrželkou jako přílohu k rybám, ke kuřeti nebo k telecímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.