Salpikon
60 min.
Ingredience
- 300gramůGarnát obecný
- 300gramůTreska aljašská
- 300gramůChobotnice
- 50gramůCeler řapíkatý
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 20mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 1kusCibule
- 300gramůMušle slávky
- 1kusČesnek
- 1litrVoda pitná
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
676 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slávky odrhneme a omyjeme. Vložíme na pánev a za občasného zatřesení pánví necháme na středním plameni otevřít. Vyloupeme a dáme stranou. Omyjeme garnáty, vyloupeme a smažíme 2 minuty na pánvi s olejem a česnekem. Vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Plátek tresky pokrájíme na kousky stejných rozměrů a povaříme v páře. Očistíme chobotničky, odstraníme oči a zobáčky a vykucháme. Promyjeme a povaříme 20 minut v troše osolené vody, olejem a vinným octa. Vyjmeme a nahrubo nasekáme.
- 3Pokrájíme cibuli a vhodíme na 10 minut do mísy se studenou vodou. Nakrájíme celer a dáme do mísy s osušenou cibulí, přidáme slávky, garnáty, chobotničky a kusy tresčího masa. V jiné misce rozmícháme sůl s citrónovou šťávou a olej. Touto směsí hotový pokrm přelijeme a necháme až do podávání na studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.