Salsa z avokáda

20 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z citrónu vymačkáme šťávu. Avokádo rozpůlíme, zbavíme od pecek, oloupeme, dužinu nakrájíme na kostky a smícháme s citrónovou šťávou. Jarní cibulku očistíme, opláchneme a nadrobno pokrájíme. Chilli papričku podélně rozřízneme, pod tekoucí vodou zbavíme semínek a dužinu jemně nasekáme. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a jemně nakrájíme. Do hrnce vložíme pomerančovou marmeládu, krátce prohřejeme a dobře rozmícháme. Přidáme nejprve chilli papričku a olivový olej, promícháme, vložíme avokádo, jarní cibulky, bazalku, salsu dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.