Salsa z barevných fazolí
65 min.
Ingredience
- 130gramůFazole červené
- 2kusyChilli paprička
- 1kusPaprika zelená
- 200gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme přes noc do vody, slijeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou asi 40-45 minut, doměkka.
- 2Slijeme, necháme okapat, znovu slijeme a necháme vystydnout.
- 3Chilli chipotle a pasillo namočíme na 10 minut do horké vody, aby změkly. Necháme okapat a vodu z namáčení si uchováme. Odstraníme stopky a semena, dužinu jemně pokrájíme a smícháme s vodou z namáčení na hladkou pastu.
- 4Česnek pražíme několik minut na suché pánvi, až začnou být stroužky zlaté, rozdrtíme a přidáme k fazolím. Cibuli a tomatillos nakrájíme nadrobno a přimícháme k fazolím, přimícháme pastu z chilli, sůl a dobře promícháme.
- 5Před podáváním vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.