Salsa z cukety a kukuřice

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slijeme sklenici sterilovaných kukuřičných semen, necháme okapat. Rozehřejeme olivový olej a za stálého míchání na něm opečeme kukuřici dozlatova, necháme vychladnout. Cukety očistíme, omyjeme, nastrouháme. Promícháme se 3 polévkovými lžícemi olivového oleje, kukuřičnými zrny a svazkem očištěných, nadrobno nakrájených jarních cibulek. K zelenině prolisujeme česnek. Chilli papričky podélně rozpůlíme, případně pod tekoucí studenou vodou zbavíme semínek a přidáme k zelenině. Limetku omyjeme horkou vodou, otřeme a ostrouháme kůru. Přidáme do salsy i šťávu z této limetky, ochutíme solí a nasekanými lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.