Salsify vařené
45 min.
Ingredience
- 600gramůSalsif
- 40gramůStrouhanka
- 4kusyVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 2gramyCukr krupice
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
250 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Ze salsifu použijeme dužnatý kořen. Salsify očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a zakapeme trochou citronové šťávy. Vodu přivedeme k varu, osolíme, přidáme špetku cukru, vložíme salsify a vaříme 15 minut do měkka. Mezitím uvaříme natvrdo 4 vejce.
- 2V pánvi rozehřejeme kousek másla a osmahneme na něm strouhanku.
- 3Salsify scedíme, necháme okapat, rozdělíme na talířky. Vařená vejce oloupeme a pokrájíme na plátky, kterými obložíme salsify. Vše přelijeme máslem se strouhankou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.