Salsify vařené

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
250 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze salsifu použijeme dužnatý kořen. Salsify očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a zakapeme trochou citronové šťávy. Vodu přivedeme k varu, osolíme, přidáme špetku cukru, vložíme salsify a vaříme 15 minut do měkka. Mezitím uvaříme natvrdo 4 vejce.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme kousek másla a osmahneme na něm strouhanku.
  • 3
    Salsify scedíme, necháme okapat, rozdělíme na talířky. Vařená vejce oloupeme a pokrájíme na plátky, kterými obložíme salsify. Vše přelijeme máslem se strouhankou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.