Sambal goreng
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaKrevetová pasta
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaSůl
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 2,5hrnkyVývar zeleninový
- 340gramůKuřecí maso vařené
- 4lžíceDatlová šťáva
- 3lžíceKokosové mléko
- 1kusGalgan
- 2lžičkyChilli omáčka
- 1špetkaCukr třtinový
- 55gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krevetovou pastu utřeme v mixéru s cibulí rozkrojenou na čtvrtky a rozmačkaným česnekem. Přidáme oloupaný a nakrájený laos, chilli omáčku a osolíme. Vše důkladně rozmělníme na jemnou směs. Tu cca 2 minuty osmahneme na rozpáleném oleji, aby se z ní uvolnila vůně. Přidáme protlak, zalijeme vývarem a povaříme cca 10 minut.
- 2Poté vmícháme kuřecí maso nakrájené na menší kousky a uvařené, nakrájené fazolové lusky. Na mírném ohni 3–4 minuty povaříme, na závěr vmícháme datlovou šťávu, cukr, kokosové mléko, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.