Sametová omáčka

17 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
47 mg
Cukr
60 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubší pánvi rozpustíme máslo, odstavíme a vmícháme mouku. Zalijeme vývarem, dáme znovu na sporák a pozvolna přivedeme k varu. Provaříme cca 10 min, ochutíme solí, pepřem a přidáme trochu citronové šťávy.
  • 2
    Žloutek a smetanu smícháme s trochou omáčky, vlijeme zpět do pánve a varem necháme zhoustnout. Ihned podáváme např. s vepřovými žebírky, dušené rybě nebo kuřeti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.