Sametová omáčka
17 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 315mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
47 mg
Cukr
60 mg
Postup přípravy
- 1V hlubší pánvi rozpustíme máslo, odstavíme a vmícháme mouku. Zalijeme vývarem, dáme znovu na sporák a pozvolna přivedeme k varu. Provaříme cca 10 min, ochutíme solí, pepřem a přidáme trochu citronové šťávy.
- 2Žloutek a smetanu smícháme s trochou omáčky, vlijeme zpět do pánve a varem necháme zhoustnout. Ihned podáváme např. s vepřovými žebírky, dušené rybě nebo kuřeti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.