Sáňky
135 min.
Ingredience
- 2decilitryMed včelí
- 4lžíceCukr krupice
- 250gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkyKakao
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaAnýz mletý
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceSodovka
- 150gramůCukr moučkový
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme v hrnci mléko a med, poté sundáme ze sporáku a odložíme stranou. Smícháme mouku, kakao, kypřící prášek na pečení. Směs vysypeme do nádoby, přidáme sůl, žloutek, sodovku, hřebíček, anýz a přilijeme mléko s medem.
- 2Ručním mixérem rozšleháme směs, mixujeme, dokud není těsto vláčné. Pokud se lepí, přidáme více mouky. Poté těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout v lednici 2 hodiny.
- 3Poté těsto na pomoučněném vále rozdělíme na kousky a vytvoříme tlusté válečky.
- 4Plech vyložíme pečícím papírem, položíme na něj všechny válečky a vytvoříme z nich více saní. Poté pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Jakmile jsou saně upečené, vyndáme je a necháme vychladnout.
- 5Pokud chceme, můžeme je potřít polevou, kterou vytvoříme tak, že smícháme moučkový cukr a citronovou šťávu a mícháme, dokud není poleva krémová.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.