Sardelová omáčka
40 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůTuk
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 50gramůSardelová pasta
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
682 mg
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
- 2Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, přidáme mletý pepř a sardelovou pastu a vše zvolna provaříme.
- 3Omáčku přecedíme, přisolíme, přidáme máslo a ještě krátce povaříme.
- 4Sardelovou omáčku připravujeme na vařené vepřové, hovězí nebo telecí maso a na ztracená vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.