Sardelová omáčka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
682 mg
Cukr
848 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
  • 2
    Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem, přidáme mletý pepř a sardelovou pastu a vše zvolna provaříme.
  • 3
    Omáčku přecedíme, přisolíme, přidáme máslo a ještě krátce povaříme.
  • 4
    Sardelovou omáčku připravujeme na vařené vepřové, hovězí nebo telecí maso a na ztracená vejce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.