Sardinkové řezy

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z alobalu vystřihneme čtyři čtverce, které potřeme olivovým olejem. Řezy ze sardinek rozdělíme na čtyři části a každou dáme kůží dolů na jeden čtverec z alobalu.
  • 2
    Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • 3
    Mezitím smícháme v misce rajčata, fenykl, kapary, papriku a česnek, vše nadrobno nakrájené. Přidáme ještě rajčatový protlak, citronovou šťávu, sůl a pepř, vše řádně promícháme. Vzniklou směs rozdělíme na jednotlivé alobaly, navrch dáme kousek másla. Vše řádně zabalíme do obalu.
  • 4
    Balíčky dáme na plech do trouby a pečeme asi 17 minut. Pak jeden balíček zkontrolujeme, zda je maso již upečené.
  • 5
    Jednotlivé porce vyndáme z alobalu a rozložíme na talíř, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s čerstvým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.