Sardinkové řezy
32 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyRajčata
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 170gramůSardinky v oleji
- 1kusCitrony
- 1lžičkaFenykl obecný
- 1lžičkaKapary
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 0,5kusPaprika zelená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z alobalu vystřihneme čtyři čtverce, které potřeme olivovým olejem. Řezy ze sardinek rozdělíme na čtyři části a každou dáme kůží dolů na jeden čtverec z alobalu.
- 2Předehřejeme troubu na 180 °C.
- 3Mezitím smícháme v misce rajčata, fenykl, kapary, papriku a česnek, vše nadrobno nakrájené. Přidáme ještě rajčatový protlak, citronovou šťávu, sůl a pepř, vše řádně promícháme. Vzniklou směs rozdělíme na jednotlivé alobaly, navrch dáme kousek másla. Vše řádně zabalíme do obalu.
- 4Balíčky dáme na plech do trouby a pečeme asi 17 minut. Pak jeden balíček zkontrolujeme, zda je maso již upečené.
- 5Jednotlivé porce vyndáme z alobalu a rozložíme na talíř, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s čerstvým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.