Sardinkové závitky se sardelkami

70 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
48 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
223 mg
Cukr
401 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté sardinky rozřízneme od řitního otvorů ke hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavy odřízneme. Ryby dobře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, poté opatrně vyjmeme páteř a sardinky rozložíme na pracovní desku (kůží dospod). Do každé rybky vložíme kousek sardelového řezu a zavineme do závitku. Závitek můžeme přichytit párátkem. Solíme jen velmi mírně. Zapékací mísu vytřeme máslem a závitky klademe věsně vedle sebe. Posypeme je strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a dáme do předehřáté trouby péct.
  • 2
    Zavitky pečeme do zlatova při 200°C přibližně 30 - 35 minut, do měkka. Podáváme je hned, ještě horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.