Sardinkové závitky se sardelkami
70 min.
Ingredience
- 1kusSardinka obecná
- 12kusůSardelové řezy
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceStrouhanka
- 80gramůMáslo čerstvé
- Na polití
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
48 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
223 mg
Cukr
401 mg
Postup přípravy
- 1Omyté sardinky rozřízneme od řitního otvorů ke hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavy odřízneme. Ryby dobře omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, poté opatrně vyjmeme páteř a sardinky rozložíme na pracovní desku (kůží dospod). Do každé rybky vložíme kousek sardelového řezu a zavineme do závitku. Závitek můžeme přichytit párátkem. Solíme jen velmi mírně. Zapékací mísu vytřeme máslem a závitky klademe věsně vedle sebe. Posypeme je strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a dáme do předehřáté trouby péct.
- 2Zavitky pečeme do zlatova při 200°C přibližně 30 - 35 minut, do měkka. Podáváme je hned, ještě horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.