Sardinky na gradele
25 min.
Ingredience
- omáčka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 20kusůSardinka obecná
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
53 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
789 mg
Vápník
205 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme a necháme oschnout.
- 2Připravíme si omáčku: Hořčici smícháme s citronovou šťávou. Potom ryby osolíme a zprudka opečeme z obou stran na roštu. Horké sardinky přelijeme hořčicovou omáčkou a ihned podáváme.
- 3Pokud nemáme možnost péct je na roštu, sardinky obalíme v hladké mouce a zprudka usmažíme v pánvi na slunečnicovém oleji a také je přelijeme omáčkou z hořčice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.