Sardinky s marockým kořením
30 min.
Ingredience
- 20kusůSardinka obecná
- 1,5lžíceKoření marocké
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaMáta sušená
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné sardinky obalíme v mouce smíchané s marockým kořením, sušenou mátou, sušeným koriandrem, solí a pepřem.
- 2Na středním plameni v pánvi rozpálíme olivový olej a po částech opékáme sardinky 1 - 2 minuty, z obou stran, do zlatova.
- 3Podáváme s nakrájeným citronem a čerstvým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.