Sardinky s omáčkou a kapary
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 240gramůSardinky v oleji
- 5kusůSardelové řezy
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1lžíceKapary
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z omytého chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru, šťávu vylisujeme. Kapary dáme okapat, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Sardelové řezy i s olejem vložíme do mixéru, přidáme cukr, pepř a sůl a přilijeme citronovou šťávu. Rozmixujeme.
- 3Sardinky vyjmeme z oleje, okapeme a naklademe na mísu či talíř. Ozdobíme kolečky cibule, kapary a citronovou kůrou.
- 4Nakonec pokrm přelijeme omáčkou ze sardelí a necháme v chladu odležet alespoň 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.