Sardinky smažené v kukuřičné strouhance
15 min.
Ingredience
- 100gramůCorn flakes - kukuřičné
- 800gramůSardinka obecná
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 30gramůPažitka
- 8gramůSůl
- 80gramůOmáčka tatarská
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
47 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ze sardinek odstraníme hlavy, ploutve a vyndáme páteře. Corn flakes rozdrtíme, smícháme s posekanou pažitkou, mletou paprikou, sardinky osolíme, namočíme v rozkvedlaných vejcích a obalíme v ochucené kukuřičné strouhance. Smažíme v pánvi na rozpáleném oleji do zlatova.
- 2Sardinky upravíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.