Sardinky v kořeněné rajské omáčce
35 min.
Ingredience
- 500gramůSardinka obecná
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- Na ozdobu
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2kusyCibule lahůdková
- Omáčka
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 2lžíceVoda pitná
- 6lžicOlej olivový
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 3špetkyZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
274 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé sardinky očistíme, rozřízneme od řitního otvoru k hlavě a vyjmeme vnitřnosti. Dobře je promyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme je studenou osolenou vodou a necháme hodinu máčet. Poté sardinky vyjmeme sítem, osušíme a poskládáme do zapékací mísy jednu vedle druhé.
- 2V míse vymícháme rajčatový protlak s vodou, olejem, cukrem, solí, octem a čerstvě pomletým bílým pepřem i mletým zázvorem. Směs důkladně promícháme a sardinky zalijeme ochucenou směsí.
- 3Mísu zakryjeme poklicí a dusíme pozvolna 8 - 10 minut do měkka.
- 4Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme. Lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 5Sardinky necháme vychladnout, případně je ještě odložíme na hodinu do chladničky. Rozložíme je na talíře, ozdobíme cibulkou, petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.