Sardinky v kořeněné rajské omáčce

35 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
274 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé sardinky očistíme, rozřízneme od řitního otvoru k hlavě a vyjmeme vnitřnosti. Dobře je promyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme je studenou osolenou vodou a necháme hodinu máčet. Poté sardinky vyjmeme sítem, osušíme a poskládáme do zapékací mísy jednu vedle druhé.
  • 2
    V míse vymícháme rajčatový protlak s vodou, olejem, cukrem, solí, octem a čerstvě pomletým bílým pepřem i mletým zázvorem. Směs důkladně promícháme a sardinky zalijeme ochucenou směsí.
  • 3
    Mísu zakryjeme poklicí a dusíme pozvolna 8 - 10 minut do měkka.
  • 4
    Petrželovou nať omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme. Lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
  • 5
    Sardinky necháme vychladnout, případně je ještě odložíme na hodinu do chladničky. Rozložíme je na talíře, ozdobíme cibulkou, petrželkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.