Sarma
80 min.
Ingredience
- 200gramůKapusta hlávková
- 100gramůVepřové maso mleté
- 30gramůRajčata
- 1šálekVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůKrupky trhané
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
618 mg
Postup přípravy
- 1Vnější kapustové (nebo zelné) listy spaříme horkou vodou a zbavíme silných žeber.
- 2Vnitřní kapustové listy nadrobno nasekáme a smícháme s mletým masem, do poloměkka uvařenými krupkami, vejcem, solí a pepřem.
- 3Směsí naplníme připravené listy, sbalíme je a převážeme nití. Závitky urovnáme do kastrolu, přidáme omytá, nakrájená rajčata a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
- 4Podáváme jako samostatný pokrm bez přílohy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.