Šašlik po černohorsku
40 min.
Ingredience
- 400gramůSkopové kotlety
- 200gramůSkopové ledvinky
- 5lžicOlej olivový
- 450gramůCibule
- 150gramůCibulka jarní
- 500gramůRajčata
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Skopové kotlety pokrájíme na kostky, ledvinky vyčistíme a několikrát propláchneme horkou vodou.
- 2Kotlety a ledvinky osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme drobně nakrájenou cibuli a dobře promícháme. Dáme do keramické nádoby a necháme 4 hodiny odležet, potom maso napichujeme střídavě s ledvinkami na špíz. Pokapeme olejem a grilujeme na dřevěném uhlí ze všech stran. Hotový šašlik dáme na teplou mísu,
- 3obložíme cibulkou a nakrájenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.