Sataje z vepřového masa

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
47 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    8 bambusových špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody.
  • 2
    Nesolené arašídy ugrilujeme dozlatova pod rozehřátým grilem. Dvakrát je v době grilování otočíme. Necháme vychladnout a poté je rozmixujeme. Můžeme je též i velmi drobně nasekat. Rozmixované arašídy dáme do rendlíku, přidáme ostrou chilli omáčku, kokosové mléko, sójovou omáčku, koriandr, kurkumu, cukr, sůl a za stálého míchání zahříváme. Omáčka se nesmí přichytit dna. Vaříme na mírném plameni 5 minut.
  • 3
    Maso nakrájíme na kostičky a napícháme na bambusové špejle. Do pekáče vložíme rošt přikrytý alobalem a maso navlečené na špejlích na ně položíme. Maso přelijeme polovinou připravené arašídové omáčky (druhou polovinu nalijeme do misky a dáme stranou) a dáme pod gril. Grilujeme za občasného obracení a potírání vypečenou šťávou 10 minut.
  • 4
    Sataje servírujeme s arašídovou omáčkou, ozdobené snítky petrželky nebo koriandru a ozdobně nakrájenou okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.