Saté hovězí

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hovězího masa odstraníme tučné maso a pokrájíme na pruhy 7 cm dlouhé.
  • 2
    Přísady na marinádu - nasekanou cibuli, zázvor, sójovou omáčku, práškové chilli, koriandr, cukr, citronovou šťávu a rostlinný olej smícháme v misce, řádně promícháme. Do marinády namočíme pruhy hovězího masa a obrátíme, aby je marináda všude pokryla. Přikryjeme mísu, necháme marinovat 2 hodiny.
  • 3
    Maso vyndáme z marinády a napíchneme na předem namočené dřevěné opékací jehly. Hovězí saté grilujeme 10 minut, aby bylo dostatečně propečené, občas obrátíme a potřeme marinádou.
  • 4
    Připravíme omáčku. Smícháme v pánvičce arašídové máslo s kokosovým mlékem, citronovou šťávou a rybí omáčkou. Omáčku přivedeme k varu a povaříme ji 3 minuty. Dle chuti osolíme a opepříme.
  • 5
    Omáčku dáme do servírovací mísy a podáváme k saté.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.