Saté hovězí
150 min.

Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 10gramůZázvor celý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej rostlinný
- 3decilitryKokosové mléko
- 4lžíceMáslo arašídové
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z hovězího masa odstraníme tučné maso a pokrájíme na pruhy 7 cm dlouhé.
- 2Přísady na marinádu - nasekanou cibuli, zázvor, sójovou omáčku, práškové chilli, koriandr, cukr, citronovou šťávu a rostlinný olej smícháme v misce, řádně promícháme. Do marinády namočíme pruhy hovězího masa a obrátíme, aby je marináda všude pokryla. Přikryjeme mísu, necháme marinovat 2 hodiny.
- 3Maso vyndáme z marinády a napíchneme na předem namočené dřevěné opékací jehly. Hovězí saté grilujeme 10 minut, aby bylo dostatečně propečené, občas obrátíme a potřeme marinádou.
- 4Připravíme omáčku. Smícháme v pánvičce arašídové máslo s kokosovým mlékem, citronovou šťávou a rybí omáčkou. Omáčku přivedeme k varu a povaříme ji 3 minuty. Dle chuti osolíme a opepříme.
- 5Omáčku dáme do servírovací mísy a podáváme k saté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.