Šátečky
130 min.
Ingredience
- 42gramůDroždí
- 1kusVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 60lžicCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 250gramůTuk ztužený
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na náplň
- 300mililitrůMléko polotučné
- 60gramůCukr krupice
- 1špetkaHřebíček mletý
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 150gramůMák mletý
- 1lžíceRum
- Na posypání
- 3lžíceCukr moučkový
- Na potření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2630 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
123 g
Sacharidy
359 g
Vláknina
12 g
Cukr
244 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem.
- 2Mléko vlijeme do hrnce, vmícháme cukr, koření a mák a vaříme na hustou kaši. Poté odstavíme a vmícháme rum. Náplň necháme vychladnout.
- 3V misce utřeme rozdrobené droždí s cukrem, přidáme lžíci vlažného mléka a lžíci mouky a promícháme. Necháme vzejít kvásek.
- 4Do mísy prosejeme mouku, vmícháme sůl, olej, rozšlehané vejce, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Takto vypracované těsto rozválíme na obdélník a celý posypeme nastrouhaným tukem. Stočíme do rolády a pod utěrkou necháme na teple vykynout.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, propracujeme a vyválíme tenké placky. Z placek krájíme čtverečky, do středu dáme náplň, rohy čtverečku přeložíme do středu a přitiskneme k sobě tak, aby se při pečení nerozvíraly.
- 6Šátečky klademe na plech a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme dozlatova. Upečené šátečky potřeme rozpuštěným máslem a vychladlé sypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.