Šátečky se zeleninou a sýrem
45 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 3kusyRajčata
- 3kusyPaprika
- 1kusCibule
- 1lžíceTymián
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 250gramůSýr Parmezán
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceTuk
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
922 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
54 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriky, krátce podusíme ve vlastní šťávě, vmícháme sůl a koření, zahustíme moukou a nakonec vmícháme sýr.
- 2Těsto na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm a rozkrájíme na čtverce straně cca 10 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci vychladlé směsi a dva protilehlé rohy těsta přehneme tak, aby vznikl trojcípý šáteček s náplní uvnitř.
- 3Okraje pečlivě smáčkneme k sobě, přendáme na vymazaný plech, všechny šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně horké troubě upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.