Šátečky tung tong
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyKukuřice cukrová
- 1kusŠalotka
- 4lžíceVoda pitná
- 3kusyKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 130gramůVodní kaštany v nálevu
- 1litrOlej rostlinný
- 18plátkůTěsto Wonton
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2724 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
258 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
11 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Do kuchyňského šlehače dáme vodní kaštany nadrobno nakrájené, rozkrájenou šalotku a žloutek a rozmixujeme do hrubé pasty. Bílek dáme do jiné misky a vidličkou rozšleháme.
- 2Do kastrůlku nasypeme škrob a rozmícháme ve vodě. Přidáme kukuřičnou směs a nakrájený koriandr, dochutíme solí a pepřem. Mícháme na mírném ohni do zhoustnutí.
- 3Po vychladnutí lázně rozdělíme náplň do středů těstovinových placek. Jejich okraje potřeme bílkem a prsty uzavřeme do podoby šátečku. Ve fritovacím hrnci nebo woku rozehřejeme olej na 190 °C. Taštičky smažíme vždy asi 5 minut.
- 4Necháme je okapat a můžeme podávat se švestkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.