Sázená vejce na špenátu
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 70gramůCibule
- 500gramůBaby špenát
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůTuk rostlinný
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát dobře omyjeme a natrháme na menší kousky. Ty potom za častého míchání podusíme v hrnci. Změklé listy utřeme na prkénku širším nožem do jemné pasty.
- 2Pokrájenou cibulku osmažíme na rozehřátém másle, přidáme pastu ze špenátu a masový vývar. Nezapomínáme stále míchat, aby se špenát nepřipálil.
- 3Hotový špenát servírujeme na menší talířky.
- 4Poté si usmažíme na rozehřátém tuku vajíčka tak, aby bílek byl tuhé konzistence, žloutek mírně tekutý.
- 5Usmažená vajíčka klademe na připravený špenát. Dosolíme a dopepříme dle libosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.