Sázená vejce na špenátu

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát dobře omyjeme a natrháme na menší kousky. Ty potom za častého míchání podusíme v hrnci. Změklé listy utřeme na prkénku širším nožem do jemné pasty.
  • 2
    Pokrájenou cibulku osmažíme na rozehřátém másle, přidáme pastu ze špenátu a masový vývar. Nezapomínáme stále míchat, aby se špenát nepřipálil.
  • 3
    Hotový špenát servírujeme na menší talířky.
  • 4
    Poté si usmažíme na rozehřátém tuku vajíčka tak, aby bílek byl tuhé konzistence, žloutek mírně tekutý.
  • 5
    Usmažená vajíčka klademe na připravený špenát. Dosolíme a dopepříme dle libosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.