Sázená vejce na topinkách
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaPetržel - nať
- 3kusyRajčata
- 4špetkySůl
- 4kusyVejce slepičí
- 4plátkyAnglická slanina
- 4krajíceChléb konzumní
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
741 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném tuku v pánvi opečeme zprudka slaninu a vyjmeme ji.
- 2Na zbylém tuku připravíme sázená vejce tak, že vejce postupně vklepneme do pánve, bílek musí ztuhnout a žloutek zůstat polotekutý.
- 3Topinky opečeme nasucho a poklademe plátkem slaniny, sázeným vejcem a kolečky rajčat.
- 4Osolíme a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 26. 10. 2015
Sázená vejce na topinkách
Chuťově výtečný recept a taky trošku nezdravý, ale malé zahřešení jednou za čas neuškodí. Odměňte se po namáhavém dni v práci. Tento recept stojí za to. Pod topinky jsem ale kápla trošku oleje, protože na sucho se mi nechtěly vůbec udělat. Pak jsem je dala vysušit do ubrousků a zbytek je dělán podle receptu. Moc jsem si pochutnala.