Sázená vejce s vařenými čekankami
35 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůČekanka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z čekanek odkrojíme košťály, dáme však pozor, abychom je nenarušili a později se nám nerozpadly.
- 2Spaříme v horké vodě a necháme dobře okapat.
- 3Máslo rozehřejeme a necháme na něm 20 minut podusit čekanky, osolíme a opepříme.
- 4Dušené čekanky přendáme do menších mističek, zalijeme je smetanou a doprostřed rozklepneme vejce.
- 5Pečeme 5 minut při 185 °C, po upečení lehce opepříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.