Sázená vejce s vařenými čekankami

35 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
41 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z čekanek odkrojíme košťály, dáme však pozor, abychom je nenarušili a později se nám nerozpadly.
  • 2
    Spaříme v horké vodě a necháme dobře okapat.
  • 3
    Máslo rozehřejeme a necháme na něm 20 minut podusit čekanky, osolíme a opepříme.
  • 4
    Dušené čekanky přendáme do menších mističek, zalijeme je smetanou a doprostřed rozklepneme vejce.
  • 5
    Pečeme 5 minut při 185 °C, po upečení lehce opepříme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.