Sbitěň, staroruský léčivý nápoj

60 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Sacharidy
38 g
Vláknina
449 mg
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolku s 300 ml vody rozpustíme a povaříme med. Odděleně svaříme 300 ml vody s cukrem, oba odvary slijeme a společně vaříme 20 minut a uložíme v teple. Zbytek vody uvedeme do varu, přidáme 3 lžičky sušené třezalky, 6 hřebíčků, 6 zrnek pepře, nahrubo nastrouhaný zázvor z půlky středně velkého kořene, lžíci máty a vaříme 10 minut.
  • 2
    Odvar z koření pak necháme přikrytý asi čtvrt hodiny vyluhovat, pak ho přecedíme a přilijeme do odvaru cukru a medu.
  • 3
    Sbitěň dobře promícháme a teplou podáváme v zimě proti nachlazení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.