Scampi na víně s brandy
25 min.
Ingredience
- 400gramůScampi
- 80gramůCibule
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 20mililitrůBrandy
- 100mililitrůVíno bílé
- 40gramůPetržel kudrnka
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ocásky ze scampi necháme částečně rozmrazit, vložíme do pánve na rozehřátý olej, krátce orestujeme, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme. Poté přilijeme brandy a bílé víno, osolíme, opepříme, podusíme, až se víno vyvaří o polovinu, přidáme scezená rajčata, dusíme asi 10 minut.
- 2Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.