Schiacciata s rozinkami a vínem

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
5 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
648 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jako první připravíme kvásek. Lžičku droždí rozpustíme ve 150ml vody a necháme 5 minut stát. Pak přidáme 125g mouky a necháme minimálně 12 hodin kvasit. Kvásek by pak měl být řídký a nakysle vonět. Hrozinky naložíme cca dvě hodiny před pečením do bílého vína.
  • 2
    Na těsto připravíme velkou mísu. Nasypeme do ní droždí a zalijeme 100ml vody. Necháme pět minut rozpustit, pak promícháme a přidáme mouku se solí. Následně vmícháme olej a kvásek. Pokud je těsto stále příliš drobivé, přilijeme vodu. V opačném případě využijeme mouky.
  • 3
    Těsto vyndáme z mísy na pomoučený stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme hodinu a půl kynout. Z těsta nyní vyválíme dvě placky o průměru 25 centimetrů a šířce zhruba jednoho centimetru.
  • 4
    Rozinky teď rovnoměrně rozsypeme na těsto a zakryjeme druhou plackou. Necháme 30 minut kynout. Do horní placky vmáčkneme vypeckované hroznové víno a posypeme cukrem. Teď už jen stačí dát do trouby a nechat 45 minut péct při těplotě 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.