Schiacciata s rozinkami a vínem
80 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 5lžičekOlej olivový
- 5lžičekCukr krupice
- 200gramůRozinky bílé
- 150mililitrůVíno bílé
- 300gramůHroznové víno
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
5 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
648 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Jako první připravíme kvásek. Lžičku droždí rozpustíme ve 150ml vody a necháme 5 minut stát. Pak přidáme 125g mouky a necháme minimálně 12 hodin kvasit. Kvásek by pak měl být řídký a nakysle vonět. Hrozinky naložíme cca dvě hodiny před pečením do bílého vína.
- 2Na těsto připravíme velkou mísu. Nasypeme do ní droždí a zalijeme 100ml vody. Necháme pět minut rozpustit, pak promícháme a přidáme mouku se solí. Následně vmícháme olej a kvásek. Pokud je těsto stále příliš drobivé, přilijeme vodu. V opačném případě využijeme mouky.
- 3Těsto vyndáme z mísy na pomoučený stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme hodinu a půl kynout. Z těsta nyní vyválíme dvě placky o průměru 25 centimetrů a šířce zhruba jednoho centimetru.
- 4Rozinky teď rovnoměrně rozsypeme na těsto a zakryjeme druhou plackou. Necháme 30 minut kynout. Do horní placky vmáčkneme vypeckované hroznové víno a posypeme cukrem. Teď už jen stačí dát do trouby a nechat 45 minut péct při těplotě 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.