Sečuánská ryba
40 min.
Ingredience
- 450gramůTreska aljašská
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 6lžicVíno bílé
- 5lžicOlej stolní
- 1kusZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 6kusůKaštany jedlé
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůŠunka dušená
- 1lžičkaOcet vinný
- 280mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceSolamyl
- 2lžičkyCukr krupice
- 3lžíceOmáčka sójová
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř sečuánský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
10 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
484 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filé z bílé ryby nakrájíme na kousky asi 5 cm velké, osolíme a opepříme. Vejce ušleháme s moukou a vínem, maso obalíme v mouce a ponoříme do těsta.
- 2Ve woku rozpálíme olej a rybu smažíme dozlatova, necháme okapat. V pánvi ponecháme lžíci oleje, přidáme šunku nakrájenou na kostičky, zázvor, pokrájené chilli papričky, vodní kaštany pokrájené nadrobno a jarní cibulku. Smažíme asi 1 minutu, přidáme ocet, pepř a sojovou omáčku. Důkladně promícháme a vaříme ještě 1 minutu. Vyjmeme zeleninu a dáme stranou.
- 3Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Lžíci horkého vývaru smícháme se škrobem a vodou, vrátíme do vývaru a přivedeme k varu. Mícháme dokud omáčka nezhoustne.
- 4Přidáme cukr, vrátíme do omáčky rybu, zeleninu, prohřejeme a ihned podáváme s rýží. Zdobíme čerstvou chilli papričkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.