Sedlina z hrášku
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceVývar zeleninový
- 50gramůHrášek
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMouka polohrubá
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
747 mg
Cukr
847 mg
Postup přípravy
- 1Zbytek dušeného hrášku prolisujeme a rozředíme bůjonem tak, abychom měli hustou omáčku.
- 2Prolisovaný hrášek, vejce, mouku, sůl a jemně nasekanou petrželovou nať velmi dobře rozkvedláme v hrnečku či misce.
- 3Poté si vezmeme malou formu na puding nebo půllitrovou zavařovací sklenici, kterou vymažeme dobře sádlem a směs do ní nalijeme.
- 4Sklenici uzavřeme a vaříme ve vodní lázní cca 15 - 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.