Sedmihradské kuře
75 min.
Ingredience
- 1000gramůKuře
- 8gramůSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- Na nádivku
- 1kusRohlíky bílé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 100gramůJátra kuřecí
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůSlanina vepřová
- 8gramůMajoránka
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
930 mg
Postup přípravy
- 1V míse namočíme do mléka rohlík na kostičky. Přidáme nasekaná kuřecí játra, slaninu, vejce, cibuli nadrobno, žampiony nadrobno, kousek másla a koření. Všechno důkladně promícháme. Celé kuře nasolíme zevnitř i zvenku, naplníme připravenou nádivkou osolíme a sešijeme. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, často podléváme a potíráme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.