Segedín salát
45 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 400gramůFazole
- 2kusyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 3decilitryZakysaná smetana
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 7gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 5gramůCukr krupice
- 20mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Fazole propereme a necháme přes noc namočit ve studené vodě. Druhý den uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka, necháme vychladnout a scedíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme na slabá kolečka a vše promícháme v míse se solí a pepřem. Zálivku si připravíme z vody, soli, octa a cukru, dobře promícháme a nakonec všleháme zakysanou smetanu smíchanou s paprikou. Hotovou zálivkou přelijeme vždy každou porci na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.