Segedínský guláš na pivu
70 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyVepřová plec
- 120gramůSádlo vepřové škvařené
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 700mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kilogramZelí kysané
- 250gramůZakysaná smetana
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
59 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
892 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, česnek rozdrtíme, zelí slijeme a překrájíme (nálev odložíme).
- 2Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a sůl a orestujeme. Poté vmícháme papriku, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až je maso poloměkké. Přidáme zelí a dusíme, až je vše měkké. Na závěr vmícháme nálev ze zelí a dobře vmícháme smetanu a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.