Segedínský guláš po česku
90 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaSůl
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 400gramůZelí kysané
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme maso na kostky.
- 2Nakrájenou cibuli na kostičky zpěníme na sádle, přidáme papriku a nakrájené maso. Osolíme, okmínujeme a osmahneme.
- 3Lehce podlijeme horkou vodou a necháme dusit. Dle potřeby vodu doléváme, aby se nám maso nepřipeklo.Jakmile je maso poloměkké, přidáme nakrájené kysané zelí a dusíme do změknutí.
- 4Ve větším hrnku si rozmícháme mouku se smetanou a přilijeme k masu. Přidáme utřený česnek a ještě chvilku za stálého míchání povaříme.
- 5K příloze podáváme houskový knedlík.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 28. 10. 2015
Segedínský guláš po česku
Papriku jsem nechala na sádle s cibulkou jen zpěnit, pak přidala maso, chvíli za stálého míchání orestovala a zalila. Zahustit se dá jak uvádí recept, ale lepší je zahustit klasickou jíškou a i tak doporučuji nechat dobře provařit. Někoho překvapí v ingrediencích česnek, ale já jsem zvyklá ho do segedínu dávat, ale jen malinko. Pokud je zelí moc kyselé, přidávám malinko cukru. Receptík hodnotím kladně.