Segedínský guláš po česku

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme maso na kostky.
  • 2
    Nakrájenou cibuli na kostičky zpěníme na sádle, přidáme papriku a nakrájené maso. Osolíme, okmínujeme a osmahneme.
  • 3
    Lehce podlijeme horkou vodou a necháme dusit. Dle potřeby vodu doléváme, aby se nám maso nepřipeklo.Jakmile je maso poloměkké, přidáme nakrájené kysané zelí a dusíme do změknutí.
  • 4
    Ve větším hrnku si rozmícháme mouku se smetanou a přilijeme k masu. Přidáme utřený česnek a ještě chvilku za stálého míchání povaříme.
  • 5
    K příloze podáváme houskový knedlík.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 28. 10. 2015
Segedínský guláš po česku
Papriku jsem nechala na sádle s cibulkou jen zpěnit, pak přidala maso, chvíli za stálého míchání orestovala a zalila. Zahustit se dá jak uvádí recept, ale lepší je zahustit klasickou jíškou a i tak doporučuji nechat dobře provařit. Někoho překvapí v ingrediencích česnek, ale já jsem zvyklá ho do segedínu dávat, ale jen malinko. Pokud je zelí moc kyselé, přidávám malinko cukru. Receptík hodnotím kladně.