Segedínský guláš z vepřového masa
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaCukr krupice
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 500gramůVepřové maso libové
- 250gramůZelí kysané
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na menší kousky. Na polovině sádla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme maso, osmahneme, osolíme, přidáme koření a dusíme.
- 2Podlijeme horkou vodou a dusíme dopoloměkka.
- 3Ze zbytku sádla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme, důkladně jí promícháme a přidáme k masu. Zelí překrájíme a přidáme k masu, dle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.
- 4Nakonec vmícháme prolisovaný česnek a rozmíchanou smetanu. Dochutíme cukrem a podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 5. 9. 2015
Segedínský guláš z vepřového masa
Segedín byl dobrý, jen je třeba určitě dát alespoň lžičku soli a lžičku sladké papriky. V receptu jsou psané špetky. Já jsem na víc přidala 1 bobkový list a 3 kuličky nového koření. Použila jsem vepř. plecko.