Segedínský guláš z vepřového masa

80 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na menší kousky. Na polovině sádla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme maso, osmahneme, osolíme, přidáme koření a dusíme.
  • 2
    Podlijeme horkou vodou a dusíme dopoloměkka.
  • 3
    Ze zbytku sádla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme, důkladně jí promícháme a přidáme k masu. Zelí překrájíme a přidáme k masu, dle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.
  • 4
    Nakonec vmícháme prolisovaný česnek a rozmíchanou smetanu. Dochutíme cukrem a podáváme s knedlíky nebo chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 5. 9. 2015
Segedínský guláš z vepřového masa
Segedín byl dobrý, jen je třeba určitě dát alespoň lžičku soli a lžičku sladké papriky. V receptu jsou psané špetky. Já jsem na víc přidala 1 bobkový list a 3 kuličky nového koření. Použila jsem vepř. plecko.