Segedínský krůtí guláš
40 min.
Ingredience
- 170gramůKrůtí maso
- 1kusCibule
- 3špetkyPepř černý mletý
- 3špetkyKmín celý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 150mililitrůVoda pitná
- 250gramůZelí kysané
- 100mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso bez kůže (nejlépe ze stehen) omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Očistíme větší cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. V hrnci na rozehřátém oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso, ochutíme ho solí, kmínem, pepřem a restujeme i s cibulí asi 3-4 minuty. Stále směs promícháváme, jakmile se zredukuje z masa šťáva, přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a krátce osmažíme. Dáváme pozor, aby se paprika nezačala připalovat. Pak přilijeme horkou vodu a pod poklicí maso dusíme asi 20 minut doměkka. Poté přidáme kysané zelí (podle kyselosti ho můžeme promít v sítu pod tekoucí vodou). Maso se zelím dusíme dalších 5-8 minut.
- 2Ve smetaně rozmícháme lžičku Maizeny a smetanu přimícháme do guláše. Povaříme 1-2 minuty a hrnec s gulášem odstavíme z plotny. Podle chuti ho můžeme dosolit nebo i dochutit cukrem.
- 3Segedínský guláš podáváme teplý, je výborný druhý den.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.