Seitan
38 min.
Ingredience
- 1,5mililitryVoda pitná
- 1kilogramMouka pšeničná hladká T 650
- Na vaření
- 1,5litryVoda pitná
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůPetržel - nať
- 80gramůCeler bulvový
- 0,5lžičkaSůl
- 1kostkaBujón hovězí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
2 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
5 g
Cukr
193 mg
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a ve slané vodě vaříme zeleninový vývar, do něhož vhodíme jednu bujonovou kostku.
- 2Na vále vypracujeme z mouky a vody středně tuhé těsto. Těsto dáme do mísy a v lednici necháme asi hodinu odpočinout.
- 3Když ztuhne, necháme ho v míse, vložíme do dřezu a malým praménkem vlažné vodoy budeme „vymývat“ škrob.
- 4Těsto pod vodou hněteme, bude se dělit na malé kousky, které musíme spojovat dohromady. Vodu z mísy průběžně vyléváme. Těsto hněteme zhruba 10 - 20 minut, až se přestane voda zabarvovat doběla. Poté těsto vytvarujeme do bochánku a nakrájíme na plátky o síle krajíce chleba.
- 5Plátky házíme do připraveného vroucího vývaru. Dbáme, aby se plátky nepřichytily dna, lehce promícháme. Po vyplavání těsta vaříme ještě asi 5 minut.
- 6Hotové těsto používáme stejně jako tofu nebo sojové „maso“.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.