Sekaná pečeně jemná
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůHovězí maso zadní
- 5lžicVíno červené
- 250gramůVepřový bok
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 0,5lžíceSádlo škvařené
- 1kusCitronová kůra
- 1kusNové koření mleté
- 2kusyRohlíky bílé
- 1kusSůl
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusHřebíček mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSardelová pasta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oboje maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme přes vlákno a dvakrát umeleme. Poté nameleme namačkané a vymačkané rohlíky.
- 2Očištěnou a nakrájenou cibuli osmahneme na sádle a poté přidáme k mletému masu. Směs okořeníme, přilijeme víno, přidáme smetanu, sardelovou pastu, vejce ušlehaná do pěny a na kostičky rozkrájenou smetanu. Vše řádně rozmícháme, vytvoříme dvě šišky, vložíme je do vymaštěného pekáče a pečeme 1,5 hodiny.
- 3Sekanou můžeme podávat teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.