Sekaná pečeně z kapusty a vepřového masa

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
39 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
923 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu omyjeme, uvaříme do poloměkka, necháme okapat, dobře vymačkáme a umeleme.
  • 2
    Žemle nakrájíme na silnější plátky, pokapeme mlékem a zvlhlé umeleme současně s vepřovým a uzeným masem a kouskem cibule. Směs osolíme, přidáme koření, dva rozšlehané žloutky s jedním bílkem. V případě potřeby směs zahustíme strouhanou houskou. Ze směsi vytvoříme dvě stejně velké šišky, položíme na rozehřáté sádlo do pekáči, potřeme je rozšlehaným bílkem a za častého polévání šťávou pečeme 1.5 hodiny.
  • 3
    Pečeni podléváme vývarem z masa nebo kostí.
  • 4
    Jako přílohy podáváme dušené brambory a saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.