Sekaná pečeně z kapusty a vepřového masa
110 min.
Ingredience
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusZázvor mletý
- 1kusKapusta hlávková
- 150gramůVepřová uzená plec
- 1kusHovězí vývar základní
- 500gramůVepřová plec
- 1šálekMléko polotučné
- 2kusyŽemle tuková
- 0,5kusCibule
- 0,5lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
39 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
923 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu omyjeme, uvaříme do poloměkka, necháme okapat, dobře vymačkáme a umeleme.
- 2Žemle nakrájíme na silnější plátky, pokapeme mlékem a zvlhlé umeleme současně s vepřovým a uzeným masem a kouskem cibule. Směs osolíme, přidáme koření, dva rozšlehané žloutky s jedním bílkem. V případě potřeby směs zahustíme strouhanou houskou. Ze směsi vytvoříme dvě stejně velké šišky, položíme na rozehřáté sádlo do pekáči, potřeme je rozšlehaným bílkem a za častého polévání šťávou pečeme 1.5 hodiny.
- 3Pečeni podléváme vývarem z masa nebo kostí.
- 4Jako přílohy podáváme dušené brambory a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.