Sekaná pečeně ze zajíce
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyŽemle tuková
- 2kusyZaječí kýta
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 250gramůVepřová plec
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1197 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
60 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žemle namočíme a vymačkáme.
- 2Zaječí kýty odblaníme, vykostíme, maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a umeleme s rozkrájeným bůčkem a vymačkanými žemlemi.
- 3K umletému masu přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Kousek slaniny nakrájíme na tenké plátky a dáme stranou na ozdobu.
- 4Na části sádla podusíme dosklovita drobně rozkrájenou cibuli a také přidáme k masu. Směs okořeníme, vmícháme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a řádně rozmícháme. Ze směsi vytvoříme dvě šišky stejně velké, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče. Masové šišky potřeme bílkem a na povrch položíme šikmo plátky slaniny.
- 5Sekanou pečeme z počátku bez podlévání, teprve po zapečení dle potřeby mírně podlijeme. Pečeme zhruba 1 až 1.5 hodiny.
- 6Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme.
- 7Jako přílohy podáváme brambory, knedlíky a brusinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.