Sekaná s bílým vínem
105 min.
Ingredience
- 2kusyRohlíky bílé
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 1kilogramVepřová plec
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžíceSůl
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaPepř bílý
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceVíno bílé
- 6lžicStrouhanka
- 50gramůSádlo škvařené
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1,5lžičkyKmín celý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
61 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme 1.5 dl mléka. Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, které jemně pomeleme na masovém strojku. Přemeleme ho 2x, potřetí ho přemeleme s namočenými rohlíky.
- 2Cibuli očistíme a velmi najemno ji pokrájíme. V pánvi na másle ji zpěníme dorůžova, kterou přidáme k masu spolu se solí, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, bílým pepřem, vejci a bílým vínem. Směs sekané dobře promícháme. Zahustíme ji jemně nastrouhanou strouhankou.
- 3Pekáček si vytřeme sádlem, na které položíme šišku sekané a přilijeme vodu. Povrch sekané uhladíme mokrou rukou a posypeme ji kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 60-70 minut do zlatohněda. Průběžně sekanou poléváme výpekem. Podáváme ji nakrájenou na plátky teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.