Sekaná srnčí pečeně

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
59 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
453 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle namočíme a vymačkáme.
  • 2
    Srnčí maso odblaníme, vykostíme, maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a umeleme s rozkrájeným bůčkem a vymačkanými žemlemi.
  • 3
    K umletému masu přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Kousek slaniny nakrájíme na tenké plátky a dáme stranou na ozdobu.
  • 4
    Na části sádla podusíme do skelnata drobně rozkrájenou cibuli a také přidáme k masu. Směs okořeníme, vmícháme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a řádně rozmícháme. Ze směsi vytvoříme dvě šišky stejně velké, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče. Masové šišky potřeme bílkem a na povrch položíme šikmo plátky slaniny.
  • 5
    Sekanou pečeme z počátku bez podlévání, teprve po zapečení dle potřeby mírně podlijeme. Pečeme zhruba 1 až 1.5 hodiny.
  • 6
    Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.