Sekaná srnčí pečeně
110 min.
Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 3kusyŽemle tuková
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůVepřový bok
- 600gramůSrnčí plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
59 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
453 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žemle namočíme a vymačkáme.
- 2Srnčí maso odblaníme, vykostíme, maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a umeleme s rozkrájeným bůčkem a vymačkanými žemlemi.
- 3K umletému masu přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Kousek slaniny nakrájíme na tenké plátky a dáme stranou na ozdobu.
- 4Na části sádla podusíme do skelnata drobně rozkrájenou cibuli a také přidáme k masu. Směs okořeníme, vmícháme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a řádně rozmícháme. Ze směsi vytvoříme dvě šišky stejně velké, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče. Masové šišky potřeme bílkem a na povrch položíme šikmo plátky slaniny.
- 5Sekanou pečeme z počátku bez podlévání, teprve po zapečení dle potřeby mírně podlijeme. Pečeme zhruba 1 až 1.5 hodiny.
- 6Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.