Sekaná z pohanky a čočky
95 min.
Ingredience
- 300gramůPohanka
- 1litrVoda pitná
- 200gramůČočka jedlá
- 70gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 42gramůDroždí
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžičkaSůl
- 1,5lžičkyMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Promytou pohanku uvaříme v 6 dl vody na kaši. Když přijde k varu, snížíme teplotu a vaříme ji 30 minut.
- 2Přebranou a promytou čočku zalijeme 4 dl vody a pomalu ji vaříme přibližně 15 minut do poloměkka. Poté pohanku a čočku scedíme z přebytečné vody a dáme do mísy.
- 3Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi si slaninu osmažíme dozlatova, škvarky ze slaniny vyjmeme a dáme k čočce. Na omastek ze slaniny dáme droždí, které za stálého míchání rozpustíme a vysmažíme (droždí je bez vody) a též přidáme k čočce.
- 4Ještě doložíme nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, majoránku, cibuli, prolisovaný česnek. Směs dobře promícháme a utvoříme z ní šišku. Těsto musí být tuhé a suché. Šišku sekané z pohanky a čočky přeneseme do zapékací mísy s pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 50 minut.
- 5Upečenou sekanou nakrájíme na porce a podáváme ji teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.