Sekané bifteky se smetanovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 2kusyCibulka jarní
- 400gramůZelenina nakládaná
- 700gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceSherry brandy
- 200gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Malé jarní cibulky očistíme a nasekáme na drobno. Konzervu míchané zeleniny necháme okapat. Mleté maso osolíme, opepříme a vytvarujeme z něj čtyři asi 2 cm silné bifteky.
- 2V pánvi rozpálíme máslo, vložíme do něj bifteky a opékáme z každé strany asi 4 minuty. Pak je dáme na mísu a necháme v teple.
- 3Ve výpeku osmažíme cibulky, až jsou měkké. Přilijeme brandy, vaříme asi minutu, pak snížíme teplotu.
- 4Přidáme zeleninu, smetanu a za stálého míchání vše prohřejeme, ale už nevaříme. Ochutíme solí, pepřem a podáváme s bifteky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.