Sekané hovězí řízky na zelenině
55 min.
Ingredience
- 80gramůVejce slepičí
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůSůl
- 50gramůTuk
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 750gramůHovězí maso přední
- 1litrVoda pitná
- 300mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1200gramůMrkev kořen
- 120gramůVeka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a jemně umeleme spolu s vymačkanou a v mléce namočenou vekou. Přidáme vejce, zbylé mléko, sůl, jemně nakrájenou petrželku a vše promícháme.
- 2Připravené maso rozdělíme na stejné díly a tvoříme z nich oválné řízky. Obalíme je po jedné straně v prosáté mouce a klademe na pekáč do horkého tuku. V troubě řízky pečeme nejprve po jedné straně, obrátíme je a pečeme po druhé straně dozlatova.
- 3Upečené řízky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Šťávu přecedíme na řízky.
- 4Mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout do rozpuštěného másla. Podlijeme a dusíme doměkka.Mrkev a hrášek přidáme do šťávy, dosolíme a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.