Sekané řízky z vepřového bůčku
30 min.
Ingredience
- 500gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrMléko polotučné
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1163 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
119 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
286 mg
Cukr
512 mg
Postup přípravy
- 1Maso jemně umeleme, osolíme a smícháme s mlékem. Necháme asi 30 minut odpočinout.
- 2Potom hmotu nabíráme naběračkou a tvoříme placičky, které obalujeme v mouce, vejci a ve strouhance. Smažíme v rozehřátém tuku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 5. 1. 2017
Sekané řízky z vepřového bůčku
Tyto sekané řízky dělávám z libovějšího bůčku. Do masové směsi se může přidat trošku solamylu a já dávám i malinko mletého pepře. V chladničce se může nechat déle, směs více ztuhne a lépe se s ní pak při obalování pracuje. Studené mléko přidávám po částech. Za mě palec nahoru😎